Romànic

     Quan dins de la comarca del Ripollès parlem de romànic el pensament se'n va directament als monestirs de Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i Camprodon, construccions que per la seva diversitat i bellesa son tres autèntiques joies del romànic de casa nostra i evidentment les més visitades. A part dels tres monestirs, la comarca es rica en esglésies total o parcialment romàniques entre les que sobresurten les de Beget, Llanars, Montgrony,Queralbs i Molló i tot un seguit de més petites, algunes en bon estat, altres molt deteriorades o pràcticament enderrocades, la majoria de les quals desconegudes però no per això menys importants, ja que totes elles formen part del  passat històric i cultural del nostre país.  A aquestes esglésies he dedicat un munt de temps a fer-les en miniatura, a escala 1:50, amb els materials originals i el seu entorn natural, amb la finalitat de donar-les a conèixer, sobretot  les més oblidades, allunyades i de difícil accés.
     En l'actualitat disposo d'una col·lecció de 29 reproduccions, 15 de les quals es poden veure  dins l'exposició permanent "Romànic una volta pel Ripollès" al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses.
     La majoria de dades d'aquest apartat "Romànic" estan extretes de CATALUNYA ROMÀNICA i algunes, de les webs dels municipis a on pertany l'església comentada i les anècdotes son evidentment vivències personals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada